חוברות חדשות | מנגה | קטלוג הבקרוב | מנויים | הירקן | ביקורות | מי אנחנו | מפה

ביקורות קטנות ובצרורות 15
מאת יובל שרון

World War 3
הסדרה המצוינת 52 מגיעה לסופה ובדי סי שמו לב שהם בקושי התייחסו למאורעות "שנה אחרי", אז כדי לסתום את החור הזה הוציאה החברה ספישל בין ארבע חוברות. הסיפור קורה בין חוברת מספר 49 לחוברת 50 ומספר על מלחמת העולם שקרתה ביקום די סי בעקבות פעולותיו של בלאק אדם. הבחירה בדמותו של ג'ון ג'ונס (Martian Manhunter) כמספר היא בחירה לא רעה אבל נראה כאילו הכותב איבד את הדרך באיזשהו שלב בסיפור. מה שמתחיל בתור סיפור מצוין מאבד גובה כבר בחוברת השנייה והכול רק נמרח עד סיום החוברת הרביעית. אמנם מוסברים שם כמה דברים על "שנה אחרי" אך עדיין זה משהו שהקוראים יכולים היו להבין לבד וזה חשוב אך ורק לאלו שרוצים לדעת כיצד נראית התמונה הגדולה. דבר אחד טוב שעשתה די סי עם הסדרה זה שהקוראים של סדרת 52 לא חייבים לקרוא את ארבעת החוברות כדי לדעת מה קורה מכיוון שחוברת 50 מסכמת את הכול בשבילך.

Amazons Attack #1
לפי הפרסומים שהגיעו מדי סי הסדרה הזאת הייתה מתוכננת לצאת לפני המשבר ולקחת חלק בהכנה אליו אבל זה לא יצא לפועל. העיתוי הנוכחי גם הוא לא רע אבל קיימת הרגשה שהסדרה כבר איבדה חמישים אחוז מהייחודיות שלה. על וונדר-וומן לא עוברים זמנים טובים, ממשלת ארצות הברית מנסה בכוח להרוס אותה ואחת האויבות הותיקות שלה החליטה שאין זמן יותר טוב למרר את חייה. בעקבות כל הדברים האלה ועוד כמה מעשים שהתרחשו לפני ובמהלך המשבר הגדול מחליטות האמזונות שהגיעו מים עד נפש והן מחליטות לצאת למלחמה נגד האנושות בכלל והגברים בפרט. אחת ההפתעות של הסדרה היא מנהיגת האמזונות שקשורה קשר הדוק לוונדר-וומן ומי שעומדת מאחורי חזרתה. הסיפור עצמו חביב אבל סובל קשות מהעובדה שאם אתם לא אוהבים את הדמות ולא קוראים את סדרת וונדר-וומן רוב הסיכויים שלא ממש יעניין אתכם מה שקורה כאן.

JLA #8 JSA #5
עד כמה שזה ישמע מפתיע שתי החבורות הללו לעולם לא נפגשו ונלחמו ביחד בסדרות הרגילות שלהן להוציא חוברות מיוחדות שתמיד יצאו לרגל חג ההודיה. הסיפור החדש מפגיש את שתי החבורות בגלגול המחודש שלהן כנגד אויב שלא ברור מי הוא. בנוסף, מעורבות בסיפור גם דמויות מהעתיד הרחוק של יקום די סי. שני הכותבים של הסדרה, ג'ונס ומלצ'ר, עשו דבר חכם, הם פירקו את החבורות, לקחו דמויות מכל חבורה ובעצם בנו מן קבוצות חדשות שמורכבות משתי החבורות. אין כאן את התסריט הקבוע שם אויב משותף מבלבל חבורה אחת ואז גם את השנייה מה שמוביל לזה שהן נלחמות אחת בשנייה עד שבסוף הן מגלות שעבדו עליהן ומצרפות כוחות. להפך, הכתיבה כאן היא חכמה, הפירוק של שתי החבורות לקבוצות יפה עם דיאלוגים טובים ואקשן משובח. החוברת של ג'ונס אפלה הרבה יותר והקוראים מקבלים המון מידע להמשך. מדובר באחד הסיפורים הטובים של השנה ששווה לקרוא אותו אך ורק בשביל הכותבים עצמם והדמויות שמאכלסות את הסיפור.

Daredevil #96
ככה כותבים סדרה: סיפור מעניין, דמויות מורכבות, דיאלוגים מעולים ואויב אחד נסתר שמושך בכל החוטים. חוברת 96 וזאת שלפניה הן אחלה נקודה להתחיל ולקרוא את הסדרה המצוינת הזאת וכל מי שלא קורא אותה כדאי לו להתחיל. אחרי כל הבלגן שעבר בשנים האחרונות מאט מארדוק חזר בדיוק למקום שהוא אוהב, רחובות העיר ניו-יורק ובעיקר לפינה שלו: האזור שנקרא "מטבח הגהנום ". אבל לא הכול בסדר שם, מסתבר שהפושעים שכחו מי זה דרדוויל ומרשים לעצמם יותר מדיי וככל הנראה עומד מאחורי כל הסיפור מישהו חדש. חוץ מהבעיות האלה אחד האויבים הוותיקים של דרדוויל, הגלדיאטור, חזר כנראה לחיי הפשע אבל גם לא ברור למה בדיוק זה קרה. הסיפור נבנה בצורה מצוינת ולמרות עומס הפרטים שנזרקים אל הקוראים אין אפילו רגע אחד משעמם, ניתן להבין הכל והסיפור זורם קדימה בקצב מצוין. זוהי אחת מהסדרות הטובות ביותר שיוצאות כיום ממרוול והכיוון שאליו היא כרגע סוחבת נראה מעניין ומבטיח.

Sensational Spider-Man #37
במרוול החליטו להחזיר את ספיידרמן לחליפה השחורה אבל בסיפור הנוכחי זה לא כל כך משנה אז תסלחו לי אם אני מתעלם מזה לגמרי. בכל העיר ניו-יורק מתחילים לצוץ להם כל מיני ספיידרמנים, כולם נראים אותו דבר ולכולם יש את הכוחות שיש לספיידרמן המקורי, אבל אותו תהליך שהביא אותם למצב הזה גם הורג אותם. בזמן ממש לא טוב לפיטר פארקר, שכל כוחות הביטחון מחפשים אחריו, הוא צריך למצוא מי עומד מאחורי זה וגם דרך לעצור אותו. כמובן שמגלים שאותם ספיידרמנים הם ילדים עזובים שאף אחד לא רוצה עסק איתם והם מצידם רוצים את הכוחות אבל לא את האחריות, אבל זה לא ממש מעניין. בסך הכל סיפור חביב, המון אקשן וגם ניסיון להכניס לו איכשהו מוסר השכל שלא כל כך עובד. הקרב האחרון עם הדמות שעומדת מאחורי אותם ניסויים לא רע אבל לא יותר מזה.

Moon Knight #9
בגדול, ברגע שהצייר דיוויד פינץ' עזב את הסדרה הייתה הרגשה שהיא מיותרת לגמרי אבל גבירותיי ורבותיי מהפך, כנראה הכותב שם לב שכדי שימשיכו לקרוא את הסדרה בלי פינץ' על העפרונות הוא צריך להתאמץ יותר. נכון, זה לא שהסדרה נעשתה פתאום להרבה יותר טובה אבל היא כן הפכה להרבה יותר מעניינת. בחוברת התשיעית קורה סוף סוף משהו, יש אויב מוגדר, יש עתיד וזה לא רק הדמות הראשית המטורללת שמסתובבת לה יחד עם החבר הדמיוני שלה ומחפשת במי לפגוע. פתאום יש טיפה יותר עומק לסיפור ונראה שלדמות הראשית יש עתיד שנראה קצת יותר מבטיח. החוברת מזיזה את הסיפור קדימה ומגלה לנו כמה דברים על הדמות הראשית, מה גם שדמויות המשנה מקבלות יותר "זמן מסך" ומצליחות לעלות את רמת הסיפור. כמובן שאי אפשר בלי סוף מפתיע ודמות מעניינת שמופיעה בסוף, מה שמבטיח המון דם, אלימות ושמחת חיים בחוברת הבאה.

הירקן
ביקורות